M2 討論區

Title: 有關戰鬥技能 泰班的禮物 Bug 之問題 [Print]

Author: 細草    Time: 2012-5-23 18:04
Title: 有關戰鬥技能 泰班的禮物 Bug 之問題
有關戰鬥技能 泰班的禮物 Bug 之問題/ q4 C' L1 \8 D) k3 m" Y
+ u" D2 h/ }; W  q% h
由於收到回報該技能被惡意不正常地使用, 決定將對該技能停用。& n. Q) `. f* Y5 F  N( q

Author: 小咚咚    Time: 2012-5-23 21:20
停左 D戰士 頂唔到巫D魔法= =
Author: ianyuan    Time: 2012-5-23 22:01
dear  gm9 q: V. q) h0 K! s0 M
這個問題是不是該把惡意使用的人停權.而不是把技能停掉吧!!!!; K+ `- s' Y" u- B$ N
! v6 k' c+ C+ D0 Q+ U9 i
老遊戲做幣方式很多~~~~一舉報就停一種遊戲的某種設定這樣好像太極端了應該有更好的方法) ?$ O( e( c! d# r

& y4 A! p  c, A/ N8 D請gm考慮一下~~~~3 |, M" p. F. T2 _  t: O2 O% N0 L4 K

- T6 t. n5 b9 z& [+ u# }1 c" y
* d- g  Z0 @. o3 m4 |8 u! ^' G4 n4 f2 B# \* i& M- f6 p

Author: 細草    Time: 2012-5-23 23:00
其實好難查證當時有冇使用Bug
$ [: Y% @- d% q2 d5 Z: b# j但如果花時間去研究/研究成功去修正
. l; y% n; D0 ]1 m7 T) ^  D我又沒呢個時間去做$ v; H# h# G6 t$ a7 {
6 h# Z" ^* W7 v$ W, \
至於巫師魔法應該都要改動 印象中現在血電攻擊力唔岩正常水平 高了約 20-30%
Author: 小咚咚    Time: 2012-5-23 23:02
細草 發表於 2012-5-23 23:00 5 _# _7 A0 u- l) c
其實好難查證當時有冇使用Bug * @) ?' k5 O# e" C$ k4 J: N
但如果花時間去研究/研究成功去修正 ' w: c2 H; u5 J4 }$ o! d
我又沒呢個時間去做

1 N$ S+ @* d/ E$ a; @. hWA.... 唔好呀... 你改左我真係唔玩了= = !!
8 {7 I& ?0 N) V# }7 c1 H& V
1 o! c6 u5 M# t9 M) r
Author: 處處留情    Time: 2012-5-24 00:18
GM老實講..2 h  ~* _" H4 f4 V
你改左你仲想幾多人玩落去
# C' |, O: s1 N7 ~; B7 O( o* ?, k耐力+唔+ pk都無明顯降傷效果. I( L' _/ s4 n. M7 ?7 @6 ]
我3轉盜賊 一下血電一樣照秒而且又可以拉高Hit數血電 你取消埋泰班 真係佩服
( ~1 @' G# T) c你完全無平衡過, 依家無埋泰班 推個炎浪 食火放都死 你教教我怎麼打?/ z* G# E5 M" {
多重火已經夠秒幾百個人
6 b7 G5 M- O3 @& h- r. n3 X你自己著住身咁Top既裝姐 你試下著我地玩家G4 G5裝打下架
2 t+ A1 {! ?% Y& V7 ^" m9 {試完你先再決定 我唔知你技術去到邊 不過我唔睇好你兩個GM去到邊
Author: 趙云    Time: 2012-5-24 00:32
卡太班 這一直官龍都有用開...  其實也算是技術的一種!  也不是次次都卡倒....GM咁就話要停左個技能!
3 K" I! q. F4 R" P6 @5 B出連續超快雙重都有人用,,,請停用雙重攻擊!!!!!  
Author: 處處留情    Time: 2012-5-24 00:41
有大堆Bug怎不禁用?
7 v' T8 h* `$ \8 y4 u( r: t4 Z一字冰呢d都算係bug黎架w0r 雙排冰?) @6 F: y( r" k
拉高Hit血電又唔知算唔算
0 T1 x+ {+ _4 K洗唔洗出完一招技就禁多一次F1-F8?
Author: 細草    Time: 2012-5-24 00:48
卡泰班變相係無敵狀態, 即係變相著住G20 +血% 裝一樣, 既然修改吾到呢個BUG, 定處分又吾服, 9 o5 X! C% j4 u
咁吾封技咁可以點? 改找續時間? 60秒改成 30秒? ! j( L5 U) H  [2 M

, |8 Z* {8 y# J' T其實玩既人都吾多~ 我最想就咩都吾鬼洗改保留現狀吾洗轉呢樣果樣唔洗做呢樣果樣 , ' z) g1 Q! u! d2 j8 v; G4 Q
太忙了!
Author: fushau    Time: 2012-5-24 01:11
132耐力防到20~30%魔法攻擊
- a! O, w, ?& b6 P至少, 食火放被破, 點都唔會死& [2 X; O6 [, f4 U8 _+ i( y, N

2 p, V8 Y& f2 Z" f- k事實上, 你都知毒同冰系係唔可以同時存在, 而轉招都有一句野寫明, 同在即係扭曲GAME GE原意
# o: B/ z1 d0 h4 }2 ]  Y) S如果一字冰係BUG, 咁雙9都要CUT, 你諗清楚
7 A# ?: N" V  V( `( [5 k9 Z4 m5 `( E5 X: r, j
血電係勁, 但你細心玩, 比電車中的機會可以係0%, - {5 o2 Z  T3 d6 b& N
' P$ v- }3 j& n5 U! n
雙重就真係要改改, 話說開左技等10秒先打, 可以1砍打6~1X下
0 @* j( T6 U/ v3 h/ v9 X- X; `
1 E) q. n9 s# Y+ V" x5 }  l事實就係咁...唔鐘意可以唔好玩, 我都係其一
Author: ziane630    Time: 2012-5-24 01:12
處處留情 發表於 2012-5-24 00:18
5 F" ?( ]: f0 LGM老實講..
* V4 ^% j& G6 i/ o6 o: V# M4 ~你改左你仲想幾多人玩落去
; X% X. G. J+ G; L# c1 y耐力+唔+ pk都無明顯降傷效果

& i* G# G6 r' N# F千葉  我幫你拍拍手( F- O$ ]: O& z
我真佩服你! h  k4 t% S1 o+ B3 N4 Z! H
竟然能把黑的說成白的,誇張!8 K3 A1 w, {) x6 ~& l5 F

, P# x6 h- ^& T/ j# h: G* E怎樣黑的說成白的  我解釋給你聽!
. @& \: Z% W) J0 l* n1轉盜賊 hp33xxx   卡泰班5xxxx
. B% l! `3 q8 d  F! Z3轉盜賊 hp44xxx   卡泰班66xxx: {6 x. |7 t. c, E( a
! N" G, V$ J+ L9 W$ v! L
我想請問一下- w  x% X1 B7 |5 ?; A7 j
1轉戰士 沒太班血多少
' s# D  a0 \+ s/ T3轉戰士 沒太班血又多少?5 `7 K) j+ k9 r+ S+ ^8 Y: n- w" K, l
那卡泰班的盜賊不就等於 擁有戰士hp的盜賊嗎?
) B' v6 p/ R0 ]8 l1 O6 h請問一下 那玩弓箭手的人都笨嗎?玩盜賊最聰明?
' g+ m( ?1 k) g0 G- ~4 y! y7 W7 Y5 B9 W! n
還有 你說法師血電 1下秒 , 那你究冰我還不是一下秒? 還是你來玩玩法師 看看好不好電??  @! ~* s$ Z  Q! j, }) p. w
你盜賊有裝++,我法師龍林  ,你究冰 我還不是被你一下秒?
0 y$ Z% V: [: w0 Y% f
4 w2 e6 J1 ^6 x$ x講話前請先想想,別盡講些歪理來讓自己合理化" _, M; r8 u" T, _

Author: 處處留情    Time: 2012-5-24 02:48
呵 這問題本來就係取巧
. c& u0 m: Y+ m$ G, L6 T呢d一直存在既野係你呢到要處分?* p& F9 K9 R$ q6 i( k; {
一堆唔識技巧既人係到嘈 話人用呢樣用果樣' R6 N  ~$ ]8 c( O
打左咁耐架 喜憨兒咪一樣學識用
9 m7 I, v" x; Q. Q8 R你認為多少個盜賊會穿全攻裝++ 去打架?8 |# r; l2 h# j9 {, ~0 L* E
有幾個白痴法師會穿巫攻放龍璘打架?
' j$ m$ x; }" p7 T會打架都選擇穿ac阿 SC都放守護星 沒看過?% a# d' ^( g! i
一群低級的台灣狗沒出個人材就左罵右罵
Author: ziane630    Time: 2012-5-24 09:45
處處留情 發表於 2012-5-24 02:48
6 a8 ]! e' ~/ V) V- \. N; n呵 這問題本來就係取巧" I: I1 L* k$ y/ h0 K. b7 }
呢d一直存在既野係你呢到要處分?7 ^  f7 M+ k. R* Z$ t
一堆唔識技巧既人係到嘈 話人用呢樣用果樣
( n3 L$ e' w; r4 f4 z
又再講這是技巧?5 `1 C' T) i  s! ?+ ]% N
正服的時候,不是有"清楚"的說明,不同屬性的戰鬥技能 不能同時使用嗎?
: a6 R! o* u# ~' H你硬要認為這是技巧就技巧吧 ,畢竟 開封包,洗複製品,開玩具" U8 H/ g/ R9 N' B
這些也都有技巧& _2 q) q. X7 q! Z0 e

% \" H3 E* w/ c  _" Z3 Q還有你說法師跟盜賊打架開守護星?
, z( `# A. M' t1 W7 [" C6 s你腦袋破洞嗎?
1 ~6 S. L6 Y3 V0 U. K; O3 L9 L; y6 y5 n$ ]4 w( a* h) K6 j

Author: Screw    Time: 2012-5-24 11:38
ziane630 發表於 2012-5-24 09:45 : v) v) }6 E2 x# \
又再講這是技巧?3 V) r* T( l$ H/ r5 Q$ C
正服的時候,不是有"清楚"的說明,不同屬性的戰鬥技能 不能同時使用嗎?
7 \% R8 ?, q9 K( s# u5 F! M你硬要認為這是技 ...
) H8 ^  n4 g. V: |. j
有問題-.-?
Author: Screw    Time: 2012-5-24 11:40
2個法師打一個盜賊····1個法師開龍鱗···1個法師開遠防~~~盜賊沒狀態···法師還用真······你叫人怎麼打??
Author: 小咚咚    Time: 2012-5-24 13:52
Screw 發表於 2012-5-24 11:40
( q1 m4 \! n* |! O* _4 |% [2個法師打一個盜賊····1個法師開龍鱗···1個法師開遠防~~~盜賊沒狀態···法師還用真······你 ...

* O$ R! ^3 v2 K% n9 I" c讚好 +1............................................
5 r5 @$ Z& ^0 N
: W5 I4 i, h0 ^4 }4 v
Author: 超長短褲    Time: 2012-5-24 13:54
Screw 發表於 2012-5-24 11:40
+ y* A3 @9 A/ D' y7 ^% Y; [7 w2個法師打一個盜賊····1個法師開龍鱗···1個法師開遠防~~~盜賊沒狀態···法師還用真······你 ...
- q7 P, }1 g9 D) e, W3 {/ t  k
logout lo真言血電,賊仔開左太班都會死1 W5 o' S4 _; d* ]" ^

Author: 小咚咚    Time: 2012-5-24 13:56
超長短褲 發表於 2012-5-24 13:54 9 F3 F) H3 \1 X  }/ t* p6 T0 Y& a/ D8 X" m- G
logout lo真言血電,賊仔開左太班都會死

8 s- H9 F7 Z5 h: e: P有問題的廢人才會這樣對盜賊 ^^' ~/ i" r7 I8 {7 ~+ }9 p

/ @0 ]( p; ^% r5 {7 P$ y
Author: Screw    Time: 2012-5-24 13:58
5系我··5好念錯隔離
Author: 超長短褲    Time: 2012-5-24 14:15
小咚咚 發表於 2012-5-24 13:56
) K0 m) d4 P2 q4 G有問題的廢人才會這樣對盜賊 ^^
  H& o+ q7 ^8 `0 T* ~& O2 `4 ?- U, W) M
你好明顯話緊screw ; q. ^7 N4 w4 L" i2 D

Author: 處處留情    Time: 2012-5-24 23:10
台灣的垃圾只會防長阿0 b0 T* \- K4 X' Q  c# G! U
老實說你們這群台灣的 沒在怕 來十個百個一樣死在我標下
' [7 Y+ a3 ~% b2 [; l打不贏我就左查右查 2轉也要查A_A 3轉怎麼不查我阿
- B6 R! k- G8 J再繼續找原因叫GM封光你們對手的帳號阿 高手們
Author: fushau    Time: 2012-5-24 23:23
處處留情 發表於 2012-5-24 23:10
0 D: K6 G7 F, q8 G/ B台灣的垃圾只會防長阿0 R$ o2 F: c9 @, B+ u
老實說你們這群台灣的 沒在怕 來十個百個一樣死在我標下
& \+ Y9 G: ^" ?  S, d/ \打不贏我就左查右查 2轉也 ...

! K4 Y: B- X6 `4 ?) T* z. v5 x呢班台狗, 同一個會, 一邊搞事, 一邊又有人講和平) F3 \6 n+ [8 ~! H
一次又一次欺騙我們的對佢地歡容, 一次又一次狡猾地挑戰我地拜國的底線
* I: e) g& x+ H1 K打交又狗到出汁, 嘈都晒口水啦, 我係變左!!! 因為我睇清楚你班台狗有幾狗(卑鄙) !!!
# I' k$ W" @# M5 U

Welcome M2 討論區 (https://forum.m2.hk/) Powered by Discuz! X2.5