設為首頁收藏本站
Return Post new threads

個人Points:2428   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2013-8-19 14:44:18

電盾和冰甲若加入22效果,是否同系技能依然可以使用,這樣是否會造成技能使用的不公平呢

Comment

kelwinski  我估GM係指電盾同冰甲冇變, 但係用左電盾or冰甲之後人地凹唔到你SS... 但係如果你凹左SFD, 人地都可以SS你. @bravop98031 120CP -food太多鳥. 60-80可能會好D.. 你100魅力先得210 CP, 你full cp先用得三次  !detail! Reply Post on 2013-8-20 10:33
酉鬼(已淡出)
M2 討論區 © All Rights Reserved.

個人Points:317   Rank: 3Rank: 3  中級會員

文章日期:2013-8-19 15:21:56

改掉-food吧~ 提高使用的CP/MP值 大約提高多少呢? 法師誘發大概2.3下,你~我~他~各一下體力就沒了,能耗自己多少cp/mp,感覺上沒什麼差異. 若改成緩慢/冰山...建議改成緩慢吧..法師還放冰山.....好像太強了.....

個人Points:3166   Rank: 8Rank: 8  論壇元老

文章日期:2013-8-19 19:56:19

ok阿~把-food改成-1300MPor120cp

個人Points:7771   Rank: 8Rank: 8  論壇元老

文章日期:2013-8-19 21:23:02

其實減弱-food效果,同埋加大-food代價如cp值都係不失為另一個改善方法7 ]* G' ]* F7 g+ {0 @( C" \4 L
雖然本人極少-food,同埋都覺取唔取消冇咩所謂
% V" T6 J2 U' w9 }1 z不過我覺得food係龍族其中一個出面online game冇既特色

個人Points:191   Rank: 2  註冊會員

文章日期:2013-8-20 10:33:27

abbs 發表於 2013-8-19 14:44 9 ~; a5 w9 \2 P  O) k9 }% t
電盾和冰甲若加入22效果,是否同系技能依然可以使用,這樣是否會造成技能使用的不公平呢
- i( y. Y& [3 _  o" Q# Q7 Q' l
我估GM係指電盾同冰甲冇變, 但係用左電盾or冰甲之後人地凹唔到你SS... & h- T, W5 J/ X5 d
但係如果你凹左SFD, 人地都可以SS你.' X  b5 I+ G. O) Z; q4 \
7 n- T8 F( |1 v( R% v0 m3 g1 f5 ?) E

h9 E5 Z; i7 O1 L" W@bravop98031+ I3 U' t& L+ m/ M
120CP -food太多鳥. 60-80可能會好D.. 你100魅力先得210 CP, 你full cp先用得三次 : K0 {$ t0 u4 W, x: C' K3 Y4 M7 ]
(如果你升升下LV比D5轉打, 你係味-9佢food先-,-, 其實-food有D用)  h& u3 z3 Q# V& ?3 ]2 N
( t4 }) m( @* g

Comment

abbs  我系指cp up用量,係請細草參考,唔係我地話幾多就算,如升LV比D5轉打,就搵人打反囉,XD  !detail! Reply Post on 2013-8-20 16:50

個人Points:1870   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2013-8-20 12:27:18

辛苦GM了^^~

個人Points:2428   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2013-8-20 16:50:28

kelwinski 發表於 2013-8-20 10:33 9 n  J% c2 l& Q6 [* ~9 |) B
我估GM係指電盾同冰甲冇變, 但係用左電盾or冰甲之後人地凹唔到你SS... 0 [% N6 O0 \! u: K4 s
但係如果你凹左SFD, 人地都可以S ...

; h# E- t# v! I9 C- N$ I2 n  {; n
; p& y) r, n# ~2 Q' z" _* r4 W5 q我系指cp up用量,係請細草參考,唔係我地話幾多就算,如升LV比D5轉打,就搵人打反囉,XD5 \" O5 a7 u1 {" r3 Y
酉鬼(已淡出)

個人Points:803   Rank: 4  高級會員

文章日期:2013-8-27 06:20:03

支持減低-FOOD所造成的效果,但是希望保留這些技能/魔法,
- b+ [" i) \+ ?1 x. k9 ?9 I  [保留原有的特色~改為其他技能/魔法,對祭司來說相當不公平...
Return Post new threads

M2 討論區| (Language : 中文|English) Powered by Discuz! X2.5

GMT+8, 2024-5-17 15:47 , Processed in 0.112574 second(s), 27 queries , Gzip On.