設為首頁收藏本站
Return Post new threads

個人Points:2428   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2013-8-19 14:44:18

電盾和冰甲若加入22效果,是否同系技能依然可以使用,這樣是否會造成技能使用的不公平呢

Comment

kelwinski  我估GM係指電盾同冰甲冇變, 但係用左電盾or冰甲之後人地凹唔到你SS... 但係如果你凹左SFD, 人地都可以SS你. @bravop98031 120CP -food太多鳥. 60-80可能會好D.. 你100魅力先得210 CP, 你full cp先用得三次  !detail! Reply Post on 2013-8-20 10:33
酉鬼(已淡出)
M2 討論區 © All Rights Reserved.

個人Points:317   Rank: 3Rank: 3  中級會員

文章日期:2013-8-19 15:21:56

改掉-food吧~ 提高使用的CP/MP值 大約提高多少呢? 法師誘發大概2.3下,你~我~他~各一下體力就沒了,能耗自己多少cp/mp,感覺上沒什麼差異. 若改成緩慢/冰山...建議改成緩慢吧..法師還放冰山.....好像太強了.....

個人Points:3166   Rank: 8Rank: 8  論壇元老

文章日期:2013-8-19 19:56:19

ok阿~把-food改成-1300MPor120cp

個人Points:7771   Rank: 8Rank: 8  論壇元老

文章日期:2013-8-19 21:23:02

其實減弱-food效果,同埋加大-food代價如cp值都係不失為另一個改善方法- s0 j2 _! `$ E6 W
雖然本人極少-food,同埋都覺取唔取消冇咩所謂
# T  |! R- {7 n' \3 [不過我覺得food係龍族其中一個出面online game冇既特色

個人Points:191   Rank: 2  註冊會員

文章日期:2013-8-20 10:33:27

abbs 發表於 2013-8-19 14:44
' P, b. V  f, p電盾和冰甲若加入22效果,是否同系技能依然可以使用,這樣是否會造成技能使用的不公平呢
7 T( B5 }8 V" }1 `; f
我估GM係指電盾同冰甲冇變, 但係用左電盾or冰甲之後人地凹唔到你SS...
" ^, Y+ h" ^: l' K) s但係如果你凹左SFD, 人地都可以SS你.% H4 a, K# j" v: r! u
& Y! b) q/ a, Y& }9 H) c! ~  i
: s  ~( J* A# g$ T- _; a0 p% d8 D+ Q
@bravop98031
+ K& O2 H  r5 u: S7 x120CP -food太多鳥. 60-80可能會好D.. 你100魅力先得210 CP, 你full cp先用得三次
7 J! n9 t6 T* {1 E, {(如果你升升下LV比D5轉打, 你係味-9佢food先-,-, 其實-food有D用)
: n  I8 S* E; [" v% A
& {7 z3 I3 X: ]2 H: Y# V

Comment

abbs  我系指cp up用量,係請細草參考,唔係我地話幾多就算,如升LV比D5轉打,就搵人打反囉,XD  !detail! Reply Post on 2013-8-20 16:50

個人Points:1870   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2013-8-20 12:27:18

辛苦GM了^^~

個人Points:2428   Rank: 6Rank: 6  金牌會員

文章日期:2013-8-20 16:50:28

kelwinski 發表於 2013-8-20 10:33 $ `3 B8 A3 e! g' U0 v
我估GM係指電盾同冰甲冇變, 但係用左電盾or冰甲之後人地凹唔到你SS... & c/ P$ P+ H7 t0 U( ^
但係如果你凹左SFD, 人地都可以S ...
$ T* |7 X0 h3 y( i  L) v$ [
7 e6 c$ F1 ?" z/ w# [/ A$ {1 T
我系指cp up用量,係請細草參考,唔係我地話幾多就算,如升LV比D5轉打,就搵人打反囉,XD7 G- Y& f1 M5 A/ n
酉鬼(已淡出)

個人Points:803   Rank: 4  高級會員

文章日期:2013-8-27 06:20:03

支持減低-FOOD所造成的效果,但是希望保留這些技能/魔法,
6 Z7 i# t- _) i保留原有的特色~改為其他技能/魔法,對祭司來說相當不公平...
Return Post new threads

M2 討論區| (Language : 中文|English) Powered by Discuz! X2.5

GMT+8, 2024-5-3 01:11 , Processed in 0.061016 second(s), 23 queries , Gzip On.